Itt kezdődik a terepasztal?

Vélemény • 2020-09-15

A bejegyzéshez mellékelt képet osztottam meg a Facebookon, amelyekre egyértelműen pozitív visszajelzések érkeztek. Illetve egy olyan is, amely elgondolkodtatott:

Itt kezdődik a terepasztal fogalma!

Örülök, hogy más is hasonlóképpen közelíti meg az asztal építését, de … Számos alkalommal volt már vita erről, milyen a terepasztal, és mi a sínhalmaz, és igazából a véleményem azért nem a bejegyzés alatt tettem meg, mert nem akarom ezt újraindítani, mert előbb-utóbb csak sértődés lesz belőle.
Szerintem a terepasztal ott kezdődik, hogy szívesen készíti valaki. Én évek alatt rájöttem, hogy sokkal jobban szeretek terepet meg települést építeni, mint sínt fektetni, és ennek kezdtem el utána olvasni meg főleg videókat nézni. Van, akinek ez egyáltalán nem fontos. Ő épít egy olyan pályát, ahol a tolatási mozgásokat lehet modellezni. Oda nem kell sok kidolgozás, nézzük csak meg a való életben mondjuk Ferencvárost. Az már nem is terepasztal? Ő mondja azt, hogy szerinte az enyém nem az, mert azon legfeljebb a mozdony meg tudja kerülni a szerelvényét?
Másik oldalról közelítve vannak terepasztal építési stílusok, ebből csak az egyik az enyém. Aki a BTTB egyik terepasztalát tekinti sajátja előképének a hetvenes évekből, az nem terepasztal? Lehet, hogy nem túl látványosak a sima asztalon, zöld anyaggal borított asztalok, de biztos jól lehet rajtuk játszani, és biztosan nem 8 évig építik.
Törekszem arra, hogy elismerem a terepasztal építésbe fektetett munkát, még akkor is, ha az nem tetszik. A Temofeszten beszélgettem modellezőkkel, akik asztala nem tetszett, de volt rajta olyan megoldás, ami miatt mégis beszélgettem vele, és tanultam tőle. Idén ezt sajnos nem tudom megtenni.
Virágok a terepasztalon - a drágább módszer

A terepasztalok többsége (az enyém is) tavaszi vagy nyári témájú, így a természet utánzásánál a fű, fa, virág, mint összetevők, nem elhagyhatóak. Lehet hatalmas virágos rétet is modellezni, de én jobban szeretem, ha a virágok a háttérben bújnak meg, mint a képen is. A terepasztalomon a virágokat két módszerrel teszem fel: vagy a Noch kész virágait használom, vagy a VMC virágporát. A bejegyzésben a Noch kész virágokkal kapcsolatos tapasztalataimat osztom meg.

Tovább a bejegyzéshez

 
Tillig 2020. évi őszi újdonságok

Tillig - a legnagyobb TT méretben gyártó cég - a tegnapi napon jelentett meg őszi újdonságait, amit erről a linkről lehet letölteni. A katalógus kapcsán ismét meg kellett állapítanom: nem én vagyok a fő célcsoport.

Tovább a bejegyzéshez

 
www.jatektigris.hu
Nándori András oldala
e-mail cím: info kukac jatektigris pont hu

Tájékoztatom, hogy az oldal nem használ sütiket, azonban a látogatottság követéséhez az oldal címeiben időbélyeget használok.
Az időbélyeg nem alkalmas azonosításra, az oldal első elérésének időpontját tartalmazza.