Busch hab építőlemezek

Az állomás alsó betonlábazata és a térkövet a parkosított területtől elválasztó készült ebből az anyagból

A leírás szerint lehet ezzel akár kockakövet, falat is rajzolni, de ez inkább a nagyobb méretarányokra értendő, nálam a felület, ha túl szorosan húztam a vonalakat, akkor már törés keletkezett a festett felületen. Van áruház, amely a H0 méretnek ajánlja, de kisebb kompromisszumokkal minden mérethez alkalmazható, a hivatalos oldalon is szerepel minden méretarány. A legkisebb forma, amit létre tudtam vele hozni, a 5*5mm méretű kockák, de lehet, hogy a 4*4mm-es is sikerült volna, de végül a lustaság győzött. A lapok közül a szürkét használtam a vasútállomás beton tartóelemeinek kialakítására, illetve, a kövezett járófelület és a kertészeti terület elválasztásásra. A fehér lap is színezhető, akrylfestékkel és falfesték-színezővel próbáltam. A lemezek hajlíthatóak, így egy enyhébben íves forma követésére is alkalmazhatóak, ugyanakkor meglepően merevek, így akár falakat is létre lehet hozni segítségükkel.
Az anyag tapétavágó pengével, modellező szikével könnyen vágható, nem morzsálódik, a faragasztó jól összetartja.

Összefoglalva falak és utak építésére TT méretarányban vannak jobb gyári megoldások is, azonban a terepasztalon szükséges lehet olyan homogén, hosszú, ívelt felület létrehozása is, amelyre kényelmes megoldást nyújt, illetve a balsafa és gipszkarton alternatívája lehet.

Adatlap

Gyártó: Busch GmbH & Co. KG
Katalógus száma: 7201
Mérete: 308 * 158 * 3 mm

 
Mellékvonali nehézségek

A legtöbb terepasztalon a mellékvonali forgalmat modellezik. Nálam sincs ez másképp, van egy alsó, nagyobb állomás, meg egy felső, kisebb, amiből kiágazik a korábban bemutatott Irtásos zsákvonal. Újfent a mellékvonalak bezárásáról, személyszállítás felfüggesztéséről szólnak a hírek, és igaz-ami igaz, nálam is hasonló problémák vannak a Vonor-Irtásos vonalon, mint a bezárásra kijelölt vonalak többségénél: elavult, sebességkorlátos pálya, szűk ívek, fejlesztésre szoruló megállók, kevés vonatpár és a Bzmot az egyetlen, ami ki tudja szolgálni

Tovább a bejegyzéshez

 
www.jatektigris.hu
Nándori András oldala
e-mail cím: info kukac jatektigris pont hu

Tájékoztatom, hogy az oldal nem használ sütiket, azonban a látogatottság követéséhez az oldal címeiben időbélyeget használok.
Az időbélyeg nem alkalmas azonosításra, az oldal első elérésének időpontját tartalmazza.