Többféle fű mintája: Noch és VMC saját márkás termékei

A bejegyzésnek eredetileg ezt a címet akartam adni: A fű, ami első látásra megtetszett, majd megutáltam, később megtanultam vele élni. Igen figyelemfelhívó cím lett volna, illett volna a korábbi bejegyzéshez, de aztán tovább gondoltam a témát és átfogóbb tartalmat írtam.
A fű, amely megtetszett ennyire, a Noch wildgras elnevezésű terméke volt, elég nagy csomagban, alkalmas fűszóróval való szórásra, bőven elég ennyi a terepasztalhoz – gondoltam induláskor. Sajnos, olyan régóta megvan, hogy a cikkszámát nem tudom, ezért csak friss zöld rétként fogok rá hivatkozni. Tudom, a Noch is forgalmaz más keveréket is, és van is nekem, de a nagy szerelem ez a friss zöld rét volt, üde volt, mint a tavasz. Aztán rájöttem, hogy 1-2 színű fűből a terepasztal unalmas, olyan hetvenes évek hatását kelti, amikor a realisztikus terephez nem voltak meg a feltételek. A Noch friss zöld rét fűkeveréke a jobb felső sarokban látható, mellette balra a Vasútmodell centrum (VMC) saját márkás Sárvári gyógyfű, az alsó sorban balról a VMC saját márkás Dörgicsei kaszáló, Kisalföldi szalmaboglya, Tési fennsík fantázianevű keverékeiből tettem ki mintát. Ebből is látszik, hogy a Noch friss zöld rétje hasonló színű szálakból áll, összhatásában homogén, addig a VMC termékeiben több a szín. A Noch terméke önmagában alkalmas lehet egy sarjadó búzatábla létrehozására, de a vadrétek esetében ajánlott többféle méretű és színű füvek keverése. Szóval a terméket kicsit megutáltam, és félretettem.

Irtásos története

Úgy gondolom, hogy egy igazi terepasztalnak van története, egy elképzelt valósága. Ez a történet segít abban is, hogy jobban elképzeljük a tájat, ezzel is egy valószerűbb terepet építsünk.
Irtásos volt a terepasztal első elkészült része, persze, ezen is többször módosítottam, de most már véglegesnek tekintem.

Tovább a bejegyzéshez

 
Miért utálok mecseki erdőtalajjal dolgozni, ha terepet építek?

A Vasútmodell Centrum (VMC) saját márkás, mecseki erdőtalaj elnevezésű terméke sokoldalúan használható, nem csak talaj takarására, hanem fák kérgének készítésére, műanyag elemek koszolására (rászáradt sár hatás létrehozására) is megfelelő, én a terepasztalomon rendszeresen használom. Azzal a technikával, amivel én dolgozom, a terep építése nehézkes, erőt kell vennem magamon, hogy belefogjak. A bejegyzés nem a termék ellen szól (mivel a fél terepasztalon ez van, a másik felén meg lesz), hanem bemutat egy technológiát, amely ugyan szép eredményt ad, de az oda vezető út nehézkes. A termék elérhető kiszerelése olcsó és kiadós, lehet vele kísérletezgetni úgy, hogy senkit nem dönt nyomorba.

Tovább a bejegyzéshez

 
www.jatektigris.hu
Nándori András oldala
e-mail cím: info kukac jatektigris pont hu

Tájékoztatom, hogy az oldal nem használ sütiket, azonban a látogatottság követéséhez az oldal címeiben időbélyeget használok.
Az időbélyeg nem alkalmas azonosításra, az oldal első elérésének időpontját tartalmazza.