Játéktigris.hu - Blog a terepasztal építéséről és modellgyűjtésről

Busch apportírozás szett

Modellbemutatás • 2020-03-04

Keresőszavak: busch, figurák,

A bejegyzésben konkrét termékek jelenhetnek meg. Ezeket a termékeket megvásároltam, azok felhasználását, illetve konkrét tapsztalataimat írom le. A termékkel kapcsolatban leírt vélemény az egyéni ízlésemet tükrözi.

A szokásosnak mondható, nagy alakú, sok papírt tartalmazó csomagolás, a figurákat akril doboz is védi.

Az előző bejegyzésben írtam a Busch 2019. évi akció-szettjeiről, ma megérkezett egy, a 2020. éviből.
A doboz szokásosan nagy, jó részét két selyempapír tölti ki, a két kutya és az ember figura kényelmesen elfér az akril dobozban. Kicsit furcsa marketingfogásnak érzem, hogy a TT-s dobozba, az eggyel nagyobb H0 méretarányhoz kapcsolódó Busch házak szórólapját tették. (Létezik TT-be méretről szóló tájékoztató is, az alagútportál mellé egy négyoldalas papírt tettek be.)
Most is leírom, hogy ez a nagy doboz nem biztos, hogy környezetvédelmi szempontból annyira előnyös, azt azonban csak most vettem észre, hogy a doboz újrahasznosított: az aktuális szett adatait felmatricázták egy korábbi H0-ás készlet dobozára. És ez így volt már a 8854-es szett esetében is, amelynek dobozát csak most vizsgáltam alaposabban meg.

Az egyik kutya szájában bot van.

A szett kutyás játékot, apportírozást mutat be. Ehhez kapunk egy botot dobó rövidnadrágos férfit, egy rohanó kutyát, és egyet, amelyiknek a szájában bot van. A kidolgozottság, a kutyák izmai, az ember nadrágjának és pólójának gyűrődései fél méter távolságból is jól láthatóak. A férfi ruházata véleményem szerint elmegy akár a IV. korszak végén, akár a napjainkban is.
A kutyák hasán sajnos eléggé látszik az öntési sorja. Természetesen van olyan beállítás, ahol ez nem látszik, erre viszont figyelnem kell, amikor elhelyezem.

Adatlap

Gyártó: Busch model
Katalógus száma: TT 8858
Korszak: Ep IV - VI.

Miért utálok mecseki erdőtalajjal dolgozni, ha terepet építek?

A Vasútmodell Centrum (VMC) saját márkás, mecseki erdőtalaj elnevezésű terméke sokoldalúan használható, nem csak talaj takarására, hanem fák kérgének készítésére, műanyag elemek koszolására (rászáradt sár hatás létrehozására) is megfelelő, én a terepasztalomon rendszeresen használom. Azzal a technikával, amivel én dolgozom, a terep építése nehézkes, erőt kell vennem magamon, hogy belefogjak. A bejegyzés nem a termék ellen szól (mivel a fél terepasztalon ez van, a másik felén meg lesz), hanem bemutat egy technológiát, amely ugyan szép eredményt ad, de az oda vezető út nehézkes. A termék elérhető kiszerelése olcsó és kiadós, lehet vele kísérletezgetni úgy, hogy senkit nem dönt nyomorba.

Tovább a bejegyzéshez

 
Busch 2019. évi akciókészletek

Még tavaly év végén vettem át a Busch akciókészleteit (action set), amely TT méretben egyfajta piaci rést tölt be, de csak most jutottam oda, hogy ki is bontsam ezeket a dobozokat. Az igaz, hogy nem egy gyártó készít valamilyen tevékenységet végző figurákat, de komplett, kiegészítőkkel ellátott szettek ritkábbak. A csomagoláson is látszik, a Busch komolyan gondolja: minden kis szett külön dobozt és ennek megfelelő, magasabb árat is kapott.

Tovább a bejegyzéshez

 
www.jatektigris.hu
Nándori András oldala
e-mail cím: info kukac jatektigris pont hu

Tájékoztatom, hogy az oldal nem használ sütiket, azonban a látogatottság követéséhez az oldal címeiben időbélyeget használok.

Az oldal fejlesztése és biztonságának megőrzése érdekében tárolásra kerülnek az oldal felé elküldött kérések közül a böngésző címsorába paraméterként beírt értékek is.