Játéktigris.hu - Blog a terepasztal építéséről és modellgyűjtésről

Busch 2019. évi akciókészletek

Újdonság bejelentések • 2020-02-09

Keresőszavak: busch, figurák,

A bejegyzésben konkrét termékek jelenhetnek meg. A termékkel kapcsolatban leírt vélemény, várakozás az egyéni ízlésemet tükrözi.

Ezeket a készleteket kértem. A nagy doboz csalóka, leginkább levegővel vannak teli.

Még tavaly év végén vettem át a Busch akciókészleteit (action set), amely TT méretben egyfajta piaci rést tölt be, de csak most jutottam oda, hogy ki is bontsam ezeket a dobozokat. Az igaz, hogy nem egy gyártó készít valamilyen tevékenységet végző figurákat, de komplett, kiegészítőkkel ellátott szettek ritkábbak. A csomagoláson is látszik, a Busch komolyan gondolja: minden kis szett külön dobozt és ennek megfelelő, magasabb árat is kapott. A kisebb készletek 3.500 Ft körüli áron indulnak, ami kicsit drága, ahhoz képest, hogy a Noch ebben az árkategóriában 4 kőművest ad (cikkszám: 45055), a Preiser 5-6 fotózó vasútbarátot (75044, 75047).
A 2020-as újdonságokat böngészve látszik, hogy a Busch folytatja a szettjeit (8848 -raktárelemekkel, 8858 – kutyafuttatás, 8857 – uborkaszüret), tehát igény van ezekre a szettekre.

A hegesztő figurához egy vékony fémdróttal csatlakozik a trafó. Jár hozzá még egy rámpa is.

Ami viszont nem biztos, hogy tetszeni fog a környezetvédőknek, hogy egy ekkora (15 cm x 10,5 cmx2,5cm akasztó nélkül) dobozban csak egy figura és kiegészítője lakik, ami elférne negyedakkora helyen is. A maradék levelőt csomagolópapírral tömték ki. Szóval ez akárhogy nézzük pazarlás szállítás, raktározás és nálam tárolás során, még akkor is, ha ez gyártási szempontból kényelmesebb.

A 8853-as dobozban egy hegesztő figura és tartozéka, továbbá egy rámpa van benne. A figura és a hegesztő trafó fém dróttal van összekötve, a fotózáshoz nem is tudtam rendesen leállítani ezeket. A figura egy forgatható zongoraszéken ücsörög, a terepasztalhoz ragasztása így nem lesz egyszerű: öt nagyon pici pontnak kell a fémdrótnak ellen tartania. A trafó kissé elnagyoltabb kidolgozású, a színe megfelelő, bár a kerekeit biztos nem zöldre festettem volna. A rámpa fényes kékre festett, nem műanyag hatású, de így is kissé művi.

Telefonáló figura és a telefont tartalmazó szekrény.

A 8856-os szettben a telefonáló figura előről-hátulról kidolgozott, így mindegy, hogyan tesszük le. A telefonkészüléket tartalmazó szekrény külső oldalán lévő F felirat szerintem papírból kivágott és felragasztott, és egy kicsit csálé is, ezen javítani fogok. A szekrényben lévő telefonkészüléket érdemes lehet színezni (én feketére fogom).

Kopasz raktáros és az ő békája

A 8855-ös figuraszett egy kopasz raktárost és egy sárga békát tartalmaz, ami önmagában nem túl izgalmas, de mondjuk a 8854-es szettel már egy mozgalmasabb raktározási életképet is lehet elkészíteni, vagy áruszállításban, rakodásban lehet szereplő.

A legösszetettebb szett. Azaz pont arra vár, hogy összetegyem

A 8854-es szett egy pocakos raktáros, kézi targoncát, polcokat és kiegészítőket is tartalmaz. A raktárosra és a targoncára itt sem lehet semmi panasz, de a kiegészítőkkel lesz munka. bár a ládák oldalai különbözőek, így látványosabbak, de a hordókon ott maradt az öntési sorja. Ekkora méretben azért ezt nehéz kivitelezni, de azért nem lehetetlen feladat és szerintem elvárható. A szett tartalmaz még két kis fekete dobozt (talán gépzsír lehet benne), és egy, általam állványos fúrógépnek azonosított gépet.

A polcok lézervágottak, de szélük nem kormos. A polcok tetején lévő hullámpalának műanyagszerű a fogása, de valójában hullámpapír. Az összeállítása nem lesz két perc, hiába csak valami épület kiegészítője lesz.

Busch apportírozás szett

Az előző bejegyzésben írtam a Busch 2019. évi akció-szettjeiről, ma megérkezett egy, a 2020. éviből, amely két kutya bot-visszahozós játékát mutatja be.

Tovább a bejegyzéshez

 
Vasútmodell kiállítás Szolnok, VOKE művelődési ház

2019-ben nem volt TeMoFeszt, ezért választottam ezt a kiállítást pótlásként. Az ilyen kiállításokra azért szeretek járni, mert minden asztalból lehet tanulni.

Szolnokon tavasszal, március 15-e környékén az Agórában is van egy nagy kiállítás, ez annak a kistestvére lehet. A kiállításon volt egy TT terepasztal, egy-egy H0 és egy N modul, és több H0 asztal.

Tovább a bejegyzéshez

 
www.jatektigris.hu
Nándori András oldala
e-mail cím: info kukac jatektigris pont hu

Tájékoztatom, hogy az oldal nem használ sütiket, azonban a látogatottság követéséhez az oldal címeiben időbélyeget használok.

Az oldal fejlesztése és biztonságának megőrzése érdekében tárolásra kerülnek az oldal felé elküldött kérések közül a böngésző címsorába paraméterként beírt értékek is.